Doe een
aanvraag
logo

Nieuws

De zomerkledingpas 2023 komt er weer aan.

Eind april worden de passen verstuurd en de passen zijn geldig t/m 31 augustus 2023

 

Wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage 1 augustus 2021

De wetgeving over de vrijwillige ouderbijdrage (in het primair en voortgezet onderwijs) wordt per 1 augustus 2021 aangescherpt. Kern van de wijziging: alle leerlingen moeten mee kunnen doen met activiteiten die de school organiseert, ook als ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet betalen. Scholen worden verplicht dit expliciet te vermelden in de schoolgids en het schoolplan.

Dit betekent dat Stichting Leergeld niet meer nodig is voor de ouderbijdrage, of het vergoeden van een schoolreisje.

Zie ook de brochure over dit onderwerp: 

OCW-Brochure_ouderbijdrage.pdf

Ook de kinderen in Gemert ontvangen een zomerkledingpas!!

Zie voor de voorwaarden bij Kindpas/kledingpas 

Kledingcontainers: 

We hebben goed nieuws met betrekking tot onze kledingcontainers in de Gemeente Gemert-Bakel! Op de volgende plaatsen kunt u onze containers vinden:

Kledingbakken Leergeld en Kledingbank:

Plaats Locatie

Gemert Wolfsbosscheweg - Milieupark Blink

Gemert Industrieweg (zijstraat rechts voor de Karwei)

Gemert Predikant Swildensstraat (bij atletiekterrein)

Gemert Vondellaan (bushalte bij Jumbo)

Gemert Pandelaar - speelplaats Jenaplanbasisschool

Gemert Elisabethplaats bij Nettorama

Gemert Vroonhof - Lidl

Gemert Kapelaanstraat - parkeerplaats Albert Heijn

Gemert Gerardusplein - bij bushalte

Gemert Molenrand 9 bij Kledingbank

De Mortel Sprenkstraat - Centrum

Bakel Schoolstraat - terrein basisschool De Bakelaar

Bakel Auerschootseweg - parkeerplaats Jumbo

Milheeze Binnenveld

Milheeze Millekens - Tennisclub

De Rips Meester Hertsigstraat

Elsendorp Zeelandsedijk - naast glasbak

Deze periode is bij uitstek geschikt om alle kasten weer eens op te ruimen. Hebt u kleding of andere voorwerpen uit de lijst hier onder die geschikt zijn om in te leveren, dan houden wij ons van harte aanbevolen!

De opbrengst gaat natuurlijk naar ons goede doel: Stichting Leergeld! We werken ook intensief samen met Stichting Kledingbank Gemert-Bakel, zodat kleding die nog goed bruikbaar is ook een goede bestemming krijgt! Zegt het voort!

Albert Heijn Gemert en GLTV steunen Stichting Leergeld

Tijdens het Albert Heijn Gemert Open tennistoernooi 2020 werd door Arjan de Vries (hoofdsponsor toernooi en eigenaar van Albert Heijn Gemert) en Maaike van de Laar (voorzitter GLTV) een cheque overhandigd aan Ton Valckx, voorzitter van de Stichting Leergeld Gemert e.o. van € 558,=.

Dit bedrag kwam beschikbaar doordat van het inschrijfgeld van de 279 deelnemers aan het AH Gemert Open per deelnemer € 1,= werd gedoneerd. Arjan de Vries van Albert Heijn Gemert verdubbelde vervolgens deze inleg. Een heel mooi gebaar, waar we als GLTV dankbaar voor zijn.

Ton Valckx was er zichtbaar blij mee en gaf aan dat de Stichting Leergeld jaarlijks ruim € 200.000,= doneert aan ouders die het financieel moeilijk hebben om hun kinderen mee te laten doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.

Wil je meer informatie over wat de Stichting Leergeld doet? Ga dan naar naar de website

Foto: vlnr Ton Valckx, Maaike van de Laar en Arjan de Vries met zijn zoontje

 

Vakantie-periode

Een aanpassing op de openingstijden:

Wij zijn niet aanwezig op de volgende vrijdagen:

28 augustus, en  4 en 11 september 2020.

Wellicht wordt uw mail wat later beantwoord dan u van ons gewend bent.

 

 

Nieuwe ontwikkelingen in het sociale bedrijfspand.

27 juli 2020: Deze ochtend is het nieuwe reclamedoek aan de voorzijde van het sociale bedrijfspand bevestigd.

Zie de foto van het eindresultaat.

Het gebouw heeft meteen een andere uitstraling gekregen.

Op het doek de logo’s van Kledingbank Gemert eo, Leergeld Gemert e.o. en Locals4Locals.

 

Dit doek is gesponsord door reclamebureau BacktoBack uit Gemert.

Autoschade van Houtert uit Gemert heeft de steiger ter beschikking gesteld.

Waarvoor DANK !!!!

Het jaarverslag van 2019 staat op de site

In het jaarverslag staat een bericht wat we ook hier met u willen delen:

Op 21 december 2019 ontmoetten lokale ondernemers m/v elkaar in de boksring tijdens het Boksgala “Gimmertse Gladiatoren”. 

De gehele opbrengst van dit gala was bestemd voor onze Stichting! Voor de aanwezige vrijwilligers van Leergeld was het een enorme verrassing om de speaker te horen omroepen

dat Leergeld het geweldig bedrag van 21.129,= euro zou ontvangen!

Dit hele bedrag kunnen we nu (mei 2020) besteden aan een eenmalige kledingpas voor Gemertse kinderen. 

Speciale dank voor dit gulle gebaar!

 

 

 

16 januari 2020 :  De Sam& Campagne

Vandaag is het persbericht uitgegaan. Inmiddels hebben heel veel media, met name online dagbladen, het bericht overgenomen. En we hopen op een verder vliegwieleffect. Hierbij enkele voorbeelden van free publicity: 
Dagblad van het Noorden
Rijksoverheid.nl
VNG.nl


"Armoede onder kinderen is schrijnend. Het is een verborgen probleem dat via Sam& beter zichtbaar gemaakt én aangepakt kan worden, naast de al bestaande ondersteuning van gemeenten en andere maatschappelijke organisaties. Door hulp laagdrempelig te maken, bereiken we meer kinderen en krijgen zij betere kansen op een goede toekomst. Daar is het uiteindelijk om te doen" , zegt staatssecretaris Tamara van Ark in het persbericht.


Vandaag is ook de online advertising campagne gestart. Vanaf morgen hoor je ons wellicht op de radio (NPO, 538, Sky Radio, Q-music, Radio10). Vanaf maandag zijn we zichtbaar in ruim 30 gemeenten met de grote posters. Ons filmpje zie je via social media, YouTube en NPO start. De campagne loopt ongeveer een maand. 

 


 

 

Leergeld Nederland vaste beneficiënt van de Vriendenloterij

Op het Goed Geld Gala 2019, op 11 februari, is Leergeld Nederland officieel verwelkomd als nieuwe vaste beneficiënt van de Vriendenloterij. Dit betekent dat we de komende vijf jaren jaarlijks een bedrag van € 200.000 tegemoet kunnen zien. Daarmee is de continuïteit van ons werk voor de komende vijf jaren gegarandeerd en kunnen we er, samen met onze Sam& partners (allen vaste beneficiënt van de Vriendenloterij) voor zorgen dat alle kinderen volwaardig kunnen meedoen ondanks de krappe financiële situatie in de gezinnen waarin deze kinderen opgroeien.

In bijgaand persbericht verwoordt de Vriendenloterij het belang van extra geld voor kinderen in armoede. “Wij kunnen de armoedeproblematiek niet oplossen”, aldus Margriet Schreuder, Hoofd Goede Doelen Vriendenloterij, “wel kunnen wij het leven van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien aangenamer maken en voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen”. Ook wordt verwezen naar de unieke werkwijze van de Leergeld stichtingen, namelijk het huisbezoek.

Het bestuur en de medewerkers van Leergeld Nederland zijn dankbaar voor en trots op de erkenning van de Vriendenloterij. Deze erkenning is vooral het resultaat van de geweldige inzet van alle vrijwilligers, medewerkers en bestuurders van de inmiddels 105 stichtingen Leergeld, waardoor er jaarlijks inmiddels bijna 115.000 kinderen ondersteund worden!

Lees hier het volledige persbericht van de Vriendenloterij: https://nieuws.vriendenloterij.nl/vriendenloterij-schenkt-recordbedrag-extra-geld-voor-kinderen-in-armoede/

Foto: Roy Beusker

 

Laat ieder kind meedoen!