Doe een
aanvraag
logo

Over ons • Organisatie

Werkgebied

Stichting Leergeld Gemert e.o. is werkzaam in de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel.

Historie

De Stichting is in 2007 opgericht

Organisatie

Bestuur

Het lokale onbezoldigde bestuur heeft de leiding over de stichting. De coördinator leidt de dagelijkse activiteiten en stuurt de vrijwilligers aan. Daarnaast behartigt de Commissie van Aanbeveling de belangen van de Stichting.

Het Bestuur van Stichting Leergeld bestaat uit:

Dhr. Ton Valckx  voorzitter
Mevr. Willemien van den Broek secretaris
Mevr. Greetje Lathouwers penningmeester
Dhr. Ton Schepers lid
Dhr. Jean Paul Verhofstad lid  
Vacature lid
   
   

De Comité van Aanbeveling bestaat uit:  

Mw. F.C.M. van Boxtel directie VanBoxtel B.V. te Boekel
Mw. M. Gerrits
notaris  
Dhr. P.J. Michielsen directievoorzitter Rabobank Peel Noord
Dhr. P.J.J.M. Swinkels voormalig voorzitter Raad van bestuur Bavaria B.V.
Dhr. J.H. Vereijken adviseur fusies en overnames te Lieshout
   

Kortom:

Mensen uit de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel die zich inzetten voor kinderen uit deze gemeenten en zij openen belangrijke netwerken voor Leergeld.

 

Coördinator: Ine Geerts

Vrijwilligers

Zonder mensen die zich belangeloos inzetten voor onze stichting kan Leergeld Gemert e.o. niet functioneren. Als één van onze vrijwilligers vorm je een belangrijke schakel tussen het kind, zijn/haar ouders en onze organisatie. Aan de hand van de “Leergeldformule” ga je als vrijwilliger aan de slag om zo veel mogelijk kinderen uit Gemert-Bakel, Laarbeek en Boekel zo goed mogelijk te helpen. Hoe, dat is afhankelijk van je taak.

Binnen onze stichting werken o.a.:

Intermediairs uit onze eigen lokale gemeenschap: dit zijn opgeleide vrijwilligers (m/v) die op afspraak gezinnen thuis bezoeken om de hulpvraag te bespreken en de (financiële) situatie te beoordelen.

Administratief medewerkers: zij zorgen dat alle aanvragen snel worden behandeld, ons registratiesysteem actueel is en alle rekeningen worden verwerkt. Tevens beantwoorden zij alle mails en ook de vragen tijdens de telefonische vragenuurtjes. Zij verlenen ondersteuning aan diverse presentaties/voorlichtingsmomenten en aan het bestuur.

Fietsenmakers: dit enthousiaste team knapt fietsen op en zorgt dat deze terecht komen bij kinderen die een fiets nodig hebben om naar school en sportvereniging e.d. te gaan.

We zijn altijd op zoek naar mensen met het hart op de goede plaats, die de kwaliteiten en vaardigheden in huis hebben om een bijdrage te leveren aan het doel van Leergeld Gemert e.o.. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van Social Media, communicatie en voorlichting.

Wil jij wat doen tegen sociale uitsluiting van kinderen? Word dan vrijwilliger bij Leergeld Gemert e.o. en help ons kinderen te laten groeien, bloeien en zichzelf en de wereld te ontdekken.

 

 

Laat ieder kind meedoen!