Doe een
aanvraag
logo

Werkwijze • Veel gestelde vragen

Komt mijn kind in aanmerking voor steun van Leergeld?

Dat bekijkt de intermediair die bij u langskomt. Als u een inkomen heeft op bijstandsniveau of een minimaal of onregelmatig inkomen komt u waarschijnlijk in aanmerking. Schulden kunnen een andere reden zijn voor Leergeld om uw kind te helpen. De situatie wordt echt per gezin bekeken. Uw kind moet in ieder geval tussen de 4 en 18 jaar zijn en ingeschreven staan bij één van de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek of Boekel.

Wat moet ik de medewerker van Leergeld laten zien als die langskomt?

De intermediair gaat na of u echt de middelen niet heeft om uw kind mee te laten doen. De intermediair zal u daarom vragen uw financiële administratie te laten zien. Denk ook aan jaaropgaven, salarisstroken en een overzicht van eventuele schulden.

Krijg ik geld van Leergeld?

Nee. Leergeld treft regelingen voor uw kind met clubs en scholen. Leergeld regelt dit financieel met de club of school of leverancier van (sport-)kleding of materiaal.

 

 

Hoe voorkomt Leergeld dat mijn omgeving weet dat ik hulp krijg?

Leergeld snapt dat u niet met uw situatie te koop wilt lopen. Juist daarom komen we bij u thuis langs. We gaan zorgvuldig om met uw privacy. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de organisaties en clubs waar we mee samenwerken. Zij willen, net als wij, dat uw kind mee kan doen.

Laat ieder kind meedoen!